035 629 5963

Onderzoek

Inzicht in de motieven en beweegredenen om geen contract aan te gaan met een zorgverzekeraar? Benieuwd naar de keuze van patiënten om te kiezen voor een zorgaanbieder in de wijkverpleging? Zomaar twee voorbeelden van praktijkgericht (beleids-)onderzoek, uitgevoerd door de adviseurs van Arteria.

Wij voeren diverse onderzoeken uit in de zorg en verbinden uitkomsten direct aan beleid. Onafhankelijk en beschouwend of juist adviserend en sturend; afhankelijk van de onderzoeksvraag, andere belanghebbenden en landelijke ontwikkelingen, kiezen wij voor de beste aanpak. Dat doen we uiteraard altijd samen met de opdrachtgever.

Naast het beantwoorden van onderzoeksvragen in opdracht van de klant voert Arteria ook onderzoeken uit op eigen initiatief. We monitoren jaarlijks het inkoopbeleid van zorgverzekeraars voor de ggz en de wijkverpleging en hebben onlangs de mogelijkheden voor Accountable Care in Nederland onderzocht. Door zelf kritische onderzoeksvragen te formuleren vinden we oplossingen voor uitdagende vraagstukken binnen de sector. Dit helpt ons onze dienstverlening scherp en actueel te houden.

Door de complexiteit van de sector groeit de vraag naar praktijkgericht (beleids-)onderzoek. De uitkomsten zorgen voor een gedegen onderbouwing om te komen tot oplossingen voor ingewikkelde vragen. Om u een idee te geven wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen kunt u hier enkele van onze onderzoeken inzien

Voorbeelden van onderzoeken die wij recent hebben uitgevoerd:

Ontmoet onze onderzoek experts

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.