035 629 5963

Innovatie met VOORT methodiek

“Snel en met resultaat innoveren in de zorg”

Een focus op innovatie in de zorg ligt voor de hand, maar tijd en geld zijn er schaars. Dat vraagt om een gestructureerde methode met heldere uitkomsten: VOORT.

De zorg is een sector waarin hightech (geavanceerde medische apparatuur) en lowtech (verzorging en aankleden) naast elkaar opereren. Een sector waar bovendien discussies over kosten en kwaliteit aan de orde van de dag zijn, miljarden euro’s aan onnodige uitgaven zouden worden gedaan en het imago van zorg meer als een last dan een lust ervaren wordt. De Nederlandse zorg behoort echter ook tot de wereldtop en is een van de grootste sectoren in ons land, waarin ongeveer 90 miljard euro omgaat en zo’n 1,2 miljoen mensen werken. Kortom, een complexe sector waarin innoveren een ‘must’ is.

Een vliegende start met VOORT
Innoveren in de zorg is vaak lastig en kostbaar, en vergt een lange adem. VOORT brengt daar verandering in: met VOORT maken zorgorganisaties een vliegende start, doordat de innovatiemethode al snel een zichtbaar resultaat oplevert.

Hoe werkt VOORT?
Het gestructureerde VOORT-innovatieproces bestaat uit vijf stappen: Vertrekken, Ontdekken, Ontwikkelen, Reflecteren en Terugkeren. Bestuurders en managers in zorgorganisaties die willen innoveren, bedenken met een eigen team en de VOORT-innovatiemethode in een tijdsbestek van 15 weken drie tot vijf concrete innovatieve concepten.

Deze nieuwe concepten zijn aantrekkelijk voor klanten, omdat de ideeën al tijdens het proces bij klanten zijn getoetst en zijn uitgewerkt tot kleinschalige nieuwe businesscases. De innovatieve concepten kennen daarnaast een groot intern draagvlak: uw medewerkers hebben immers zelf de nieuwe concepten bedacht, uitgewerkt en getoetst bij klanten en beslissers.

Arteria kan het VOORT-innovatieproces in uw organisatie faciliteren en begeleiden. We kennen de zorg, en we kennen de techniek, zodat u resultaatgericht en voortvarend kunt innoveren.

HIMSS 2018 – Van praten naar actie

HIMSS 2018 – Europe & Health 2.0, Barcelona. Het evenement heeft mensen samengebracht, deuren geopend en tot acties geleid. En dat alles tijdens een vol en vermoeiend programma. Was het [...]

Meer informatie?

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ontmoet onze innovatie experts 

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.