035 629 5963

Dementiezorg

“Goede en toegankelijke dementiezorg: nu en in de toekomst”

Het is de uitdaging om er gezamenlijk voor te zorgen dat ouderenzorg in de toekomst van goede kwaliteit is en toegankelijk blijft. Arteria draagt daarin haar steentje bij door, samen met haar brede netwerk, werkprocessen in de ouderenzorg te verbeteren. Natuurlijk in de eerste plaats voor de ouderen zelf en hun naasten, maar ook zodat medewerkers weer trots zijn op de bijzondere sector waar ze in werken en dit ook uitdragen!

De ouderenzorg is een actueel thema, in de media zijn vrijwel dagelijks berichten terug te lezen en deze zijn niet altijd even positief. Door deze berichtgeving lijken we soms te vergeten dat er ook al heel veel goed gaat. Arteria vindt het belangrijk om dit onder de aandacht te brengen. Daarnaast denken we ook dat er nog veel verbeterd kan worden in de dementiezorg in Nederland.

Cliëntenreis

De ‘cliënt centraal’ en ‘terug naar de bedoeling’ zijn veel gebruikte kreten binnen de zorgsector. Om de cliënt écht centraal te stellen heeft Arteria een methodiek ontwikkeld om een cliëntenreis inzichtelijk te maken. De cliëntenreis vertelt het persoonlijke verhaal van een aantal cliënten rondom hun ziekteproces. De reis verbindt de ‘systeemwereld’ van afspraken en contactmomenten in de zorgorganisatie met de ‘leefwereld’ van de cliënt waarin de gevolgen voor de cliënt en zijn of haar familie gevoeld worden. De cliëntenreis fungeert als een spiegel voor zorgmedewerkers om met elkaar in gesprek te gaan over de impact van het zorgproces en verbeterpunten te benoemen in dit proces. Een voorbeeld ontvangen van een cliëntenreis die wij hebben gemaakt? Neem contact op met onze adviseur Malou van Bentum .

Dementienetwerken

Steeds meer organisaties zoeken onderlinge samenwerking om gezamenlijk de toegankelijkheid en kwaliteit van de dementiezorg te verbeteren. Arteria is groot voorstander van deze ontwikkeling, niet voor niets is onze filosofie ‘verbinden in de zorg’. Door samen te werken ontstaan nieuwe initiatieven. Arteria heeft ervaring met (proces)begeleiding van verschillende dementienetwerken in Nederland.

Deltaplan Dementie

Wij zijn ervan overtuigd dat ideeën beter worden wanneer kennis, ervaringen en plannen met elkaar gedeeld worden: 1+1 = 3! Aansluiten bij Deltaplan Dementie was daarom een logische stap. Wij zetten ons in voor goede en toegankelijke dementiezorg in Nederland. Hieraan dragen wij bij  door kennis te delen en verschillende zorgorganisaties met elkaar in contact te brengen. Zo ontstaat er een netwerk waarin zorgaanbieders elkaar makkelijk kunnen vinden en de persoon met dementie eerder op het netvlies komt van de juiste zorgaanbieder.

Meer informatie?

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ontmoet onze dementiezorg experts

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.