035 629 5963

Nieuwe mijlpaal in implementatie MedMij afsprakenstelsel

Met getekende overeenkomsten is het nu zeker: dit najaar gaat de eerste gegevensuitwisseling plaatsvinden tussen zorgaanbieders en PGO’s van patiënten op basis van het MedMij afsprakenstelsel.

Van Proof of Concepts naar Pilots
Het programma PROVES begeleidt de beproeving en implementatie van MedMij in de praktijk. De afgelopen periode zijn doorlopend nieuw opgeleverde informatiestandaarden beproefd, maar dit najaar gaat nu ook de eerste uitwisseling plaatsvinden in de praktijk. Hiervoor zijn nu de overeenkomsten getekend in de regio’s Zoetermeer en Utrecht.

Intensieve ondersteuning
Martijn Mallie (programma manager) is blij dat de eerste pilots nu daadwerkelijk los komen. Martijn: “Wij proberen met intensieve ondersteuning regionale samenwerkingsverbanden gedurende de gehele implementatieperiode te helpen, want natuurlijk loop je in de eerste implementaties tegen van alles aan. Ook als de regio’s live gaan, worden ze intensief gevolgd. Het ophalen van ervaringen van patiënten en zorgaanbieders is een belangrijke doelstelling van PROVES. Met deze ervaringen kunnen verbeteringen aan het stelsel worden aangebracht.”

Meer informatie
Voor meer informatie over het MedMij afspraken stelsel of het programma PROVES kunt u contact opnemen met Quinten van Geest of Ruben de Graaf.

Naar de MedMij website

 

    

Reageer op dit bericht

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.