035 629 5963

Nieuwe collega: Sander van der Straten (apr ’18)

Waarom ben je bij Arteria komen werken?

Vanaf mijn eerste contact met Arteria voelde ik de gedrevenheid en het enthousiasme dat iedereen bij Arteria voor de zorg heeft. Ik kan me helemaal vinden in de drive om de zorg in Nederland te verbeteren én bij te dragen aan de resultaten die zorgaanbieders, branchepartijen en verzekeraars willen en moeten behalen. Daarnaast bewijst het trackrecord van Arteria dat zij beschikt over de ervaring en expertise om complexe advies-,  implementatie- en onderzoeksopdrachten succesvol te volbrengen. Van een organisatie met zo’n grote mate van ondernemerschap en geestdrift wil ik graag deel uitmaken. De afgelopen jaren heb ik meegebouwd aan de totstandkoming van een topklinisch centrum voor kinderen met kanker, het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Het is prachtig om de ontwikkeling van een kleine projectorganisatie naar ziekenhuis en bijbehorend onderzoeksinstituut mee te maken en mede vorm te geven. Binnen het Prinses Maxima Centrum was mijn rol laatstelijk vooral gericht op het adviseren van de onderzoeksgroepen en systeemtechnische doorontwikkeling op het gebied van HR, leermanagement en de administratieve samenwerking met het UMC Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis. De keuze voor Arteria was daarmee een logische vervolgstap.

 Wat ga jij bijdragen aan het team?

Met mijn inhoudelijke kennis op het gebied van bedrijfsvoering, HR en organisatieontwikkeling wil ik samen met collega’s de komende jaren bijdragen aan opdrachten waarbij verbindingen worden gemaakt tussen de werkvloer, de financiering van zorg en de bedrijfsvoering.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat mijn ervaring in complexe omgevingen in combinatie met een sociologische achtergrond een waardevolle bijdrage aan het team is. Met elkaar werken we aan het bestendigen en uitbouwen van het succes van Arteria en haar opdrachtgevers.

Welke ontwikkelingen zie jij in de zorg waar we als sector op moeten anticiperen?

Een interessante ontwikkeling vind ik de veranderende rol van de mantelzorger en de informele zorg. In mijn persoonlijke omgeving heb ik gemerkt dat er in acute situaties een groot beroep op naaste familie wordt gedaan, ook als deze familie aan de andere kant van het land woont. Eén van de zaken die mij hierbij opviel is de beperkte mogelijkheid van de wijkzorg om plaatsonafhankelijk informatie met de familie te kunnen delen. Het op afstand informatie delen zou in mijn ogen helpen de samenwerking tussen zorgverleners en de familie te verbeteren.

Sander is sinds maart 2018 werkzaam bij Arteria.

Reageer op dit bericht

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.