035 629 5963

Nieuwe collega: Gitta Groenenboom (mei ’18)

Waarom ben je bij Arteria komen werken?

Na 6 jaar voor ZorgDomein te hebben gewerkt, kreeg ik behoefte om mijn zorghorizon te verbreden. Er is namelijk nog zoveel meer dan ICT vraagstukken! Denk aan hoe we de zorg betaalbaar gaan houden, hoe  we de meeste waarde toevoegen voor de patiënt en ga zo maar door. Daar ben ik nieuwsgierig naar en het lijkt me ontzettend mooi als ik hier verbetering in kan aanbrengen. De mensen bij Arteria hebben enorm veel kennis en blijken ook nog eens heel sociale en leuke collega’s te zijn! Dat gecombineerd met de inhoud zorgt ervoor dat ik hier op de juiste plek zit.

Wat ga jij bijdragen aan het team? 

Bij veel ziekenhuizen heb ik te maken gehad met vraagstukken gerelateerd aan informatiesystemen, wat goed van pas komt in het project PROVES waar we voor VZVZ mee bezig zijn. Daarnaast heb ik gezien hoe de samenwerking tussen de 1e lijn en vervolgzorg is en de transitie die daarin gaande is. Samen met mijn ziekenhuiskennis neem ik een pakket mee dat het bestaande pallet van Arteria nog verder verstevigt. Verder creëer ik graag saamhorigheid binnen het team; de collega’s kunnen zich gaan voorbereiden op gezamenlijk sporten en andere sociale activiteiten!

 Welke ontwikkelingen zie jij in de zorg waar we als sector op moeten anticiperen?

Het zorgaanbod waaruit de patiënt een keuze kan maken is ruim in Nederland. Veel zorginstellingen bieden soortgelijke behandelingen aan, waarbij wachttijden en kwaliteit verschillen. Hier heb je als patiënt, maar soms ook als zorgverlener, weinig inzicht in. Dat kan een stuk transparanter. Daarnaast is de zorg nu ingericht op ziekte in plaats van op gezondheid en preventie. Daar kunnen stappen in gemaakt worden, bijvoorbeeld door de financiering te herzien. Ik zie uitdagingen op het gebied van informatie-uitwisseling. Iedereen lijkt op zijn eigen manier te registreren en informatie is moeilijk uitwisselbaar en dus nauwelijks herbruikbaar. De patiënt is hier uiteindelijk de dupe van, omdat zorgverleners niet altijd goed op de hoogte zijn, wat ten koste gaat van het leveren van goede zorg.

Gitta Groenenboom (1985) studeerde gezondheidswetenschappen in Amsterdam en Rotterdam waar zij zich verdiepte in preventie en zorgmanagement. Daarna ging ze aan het werk bij ZorgDomein. In die tijd volgde ze een managementopleiding bij Nyenrode en stuurde zij uiteindelijk een team aan van implementatieconsultants. Ze heeft kennis van preventie, (informatie-)management en samenwerking binnen de 1e, 2e en 3e lijn. 

Reageer op dit bericht

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.