035 629 5963

Karin Breuker
Norschoten – Bestuurder

“Arteria schatte perfect in welke projectleider bij ons project en onze organisatie paste.”

“Norschoten biedt mensen wonen, zorg, behandeling en welzijn aan, wanneer zij dit in een specifieke fase van hun leven nodig hebben”, vertelt Karin Breuker, bestuurder van Norschoten. “Om de invoering van een nieuw personeelsplanningssysteem (PPS) te begeleiden, vroegen we Arteria om een projectleider die de objectiviteit en knowhow van een externe adviseur combineert met organisatiesensitiviteit. We hadden het PPS met zorg geselecteerd, en wilden het ook met zorg invoeren. Het ging immers de gehele organisatie aan: medewerkers werden onder andere zelf verantwoordelijk voor de roosters – een andere manier van werken. Het was dus belangrijk om iedereen mee te krijgen.”

Doorpakken

“Arteria is onafhankelijk en professioneel, en daardoor konden ze goed inschatten wie bij onze organisatie paste, zowel qua kennis als persoon,” zegt Renze van den Noort, als manager zorg en welzijn verantwoordelijk voor het project. Breuker vult aan: “De kennismaking tussen de werkgroep en de projectleider verliep heel positief, vanwege haar persoonlijkheid, uitstraling en deskundigheid. Haar eerste projectplan was degelijk en volledig. Tijdens het project stelde ze prioriteiten, koppelde terug en schaalde op wanneer dat nodig was, ondernam actie en pakte ook echt door.” Van den Noort: “Wat ik erg goed vond, was haar verslaglegging richting het management, waarbij ze heel duidelijk aangaf welke vragen op welk niveau moesten worden belegd. Ze hield goed zicht op de voortgang daarvan en trok mensen op tijd aan hun jasje.”

Doelgericht en mensgericht

“Ik zou de projectleider van Arteria willen omschrijven als ‘doelgericht en mensgericht’. Ze wist wat ze wilde bereiken, en deed dat op een betrokken en warme manier. Dat sluit goed aan bij hoe wij als Norschoten willen werken,” zegt Van den Noort. “Ze onderkende daarnaast de gevoeligheden in de organisatie. Bij projecten als deze is er immers altijd weerstand: mensen die zich afvragen ‘of dat nou allemaal wel nodig is’. De projectleider sprak met hen, luisterde serieus naar hun argumenten, en kon daarbij heel goed schakelen, problemen vlot trekken en mensen weer op één lijn brengen.”

“Inmiddels is het systeem ‘up and running’, maar het is nog een uitdaging om daadwerkelijk op een andere manier te werken. Daarbij komt de huidige krapte op de arbeidsmarkt; daarmee krijgen medewerkers nu veel directer te maken omdat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de roostering. Over het verloop van het project zijn we zeer tevreden. Niet voor niets hebben we Arteria’s projectleider inmiddels voor twee andere projecten gevraagd. Bij een ervan draagt zij haar kennis van projectmanagement over door als sparringpartner voor een van onze mensen te fungeren. Het andere project kent organisatorische gevoeligheden, maar we weten dat zij die kan overbruggen.”

Karin Breuker, bestuurder en Renze van den Noort, manager zorg en welzijn

Altijd op de hoogte!

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen.

schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikklingen.

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.