035 629 5963

Irma Harmelink
Elver –  bestuurder

“Een prettige mix tussen empathie en de zaken stevig bij de naam durven noemen.”

Irma Harmelink, bestuurder

Elver begeleidt en behandelt mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en mensen met een complexe zorgvraag. “Wij zijn enkele jaren geleden gaan werken met zelfstandig werkende teams,” vertelt bestuurder Irma Harmelink, “en dat vraagt van management en ondersteuning ander gedrag, een andere werkwijze, volgens andere processen: het eigenaarschap ligt zo veel mogelijk bij de professionals in de teams, niet meer bij managers.”

De omschakeling verliep niet voor iedereen even gemakkelijk. “Het was van belang dat duidelijker werd wat deze werkwijze betekende voor ieders functioneren”, zegt Harmelink. “We vroegen daarom de adviseur van Arteria om managers en ondersteuners te helpen nadenken: past dit bij mij? Hoe past dit bij mij, en wat is mijn rol?”

Harmelink is te spreken over de aanpak van Arteria. “De adviseur voerde met iedereen gesprekken, deed suggesties, hielp ze tot inzichten te komen. De mensen met wie hij sprak ervoeren een prettige mix: enerzijds empathie en begrip, maar anderzijds zeker geen ‘zachte heelmeester’. Wanneer dat nodig was, noemde hij kwesties stevig bij de naam om ze helder te krijgen. Door zijn jarenlange ervaring op verschillende terreinen, en zijn kennis van de achtergronden van mensen, kon hij zich goed in ieders positie inleven. Dat maakte hem tot een waardevolle gesprekspartner. Ze kregen daadwerkelijk inzicht in wat belangrijk is om te functioneren in de organisatie, zodat ze de organisatieontwikkeling kunnen helpen vormgeven.”

Altijd op de hoogte!

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen.

schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikklingen.

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.