035 629 5963

Wendela Hingst
Dianet – voorzitter Raad van Bestuur

“De adviseur bracht deskundigheid, ervaring en geloofwaardigheid mee”

“Bij Dianet was de verpleegkundige discipline eigenlijk nauwelijks vertegenwoordigd in de beleidsvorming, het directieteam en het bottom-upproces. Daardoor misten we informatie. We wilden daarom een verpleegkundige adviesraad oprichten”, vertelt Wendela Hingst, voorzitter van de raad van bestuur van Dianet, de grootste aanbieder van dialysezorg in Nederland.

“Ik wist dat de adviseur van Arteria eerder met succes een verpleegkundige staf had ingevoerd. Zijn deskundigheid, ervaring en persoonlijkheid waren voor ons reden om Arteria te benaderen; met zijn achtergrond gaf hij ook een stuk geloofwaardigheid aan het traject, doordat hij kon laten zien dat je als verpleegkundige daadwerkelijk iets in de melk te brokkelen kunt hebben.”

“Op basis van zijn inzichten en ervaring maakten we samen een plan voor de oprichting en begeleiding van de verpleegkundige staf van Dianet, wie daarbij betrokken moesten worden en hoe het sollicitatietraject eruit zou zien. We voerden ook samen de gesprekken met kandidaten. Inmiddels is de verpleegkundige staf een aantal malen bijeen geweest. Deze staf is verantwoordelijk voor het verpleegkundig handelen, en adviseert over zaken als de kwaliteit van werk en zorg, en de onderzoeksagenda voor verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek.”

“Met deze verpleegkundige staf zijn wij een voorloper, zeker in de dialysezorg. Er ging dan ook een sterke symboliek uit van dit traject: het laat duidelijk zien dat wij op zoek zijn naar de stem van de verpleegkundige in de organisatie, dat we die belangrijk vinden, en dat het nu aan hen is om die rol te pakken en vorm te geven. Wat ik daarom heel erg op prijs stel, is dat de adviseur van Arteria de leden van de verpleegkundige staf nog een tijdje begeleidt in hun nieuwe rol.”

Altijd op de hoogte!

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen.

schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikklingen.

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.