035 629 5963

Arteria draagt bij aan analyse Kwaliteitsplannen verpleeghuiszorg

Perspectief Zorgkantoren toegevoegd aan analyse
Jaarlijks voert Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een analyse uit op de kwaliteitsplannen van de verpleeghuiszorg. Anders dan voorgaande jaren is er dit keer voor gekozen om aan de inhoudelijke analyse het perspectief van de zorgkantoren toe te voegen. Arteria Consulting heeft in opdracht van ZN een kwalitatieve uitvraag onder zorginkopers gedaan. Via een enquête zijn voorbeelden opgehaald van kwaliteitsplannen als geheel, activiteiten van zorgaanbieders en activiteiten op het gebied van eHealth en technologie.

Inspirerende voorbeelden
Voorbeelden van deze activiteiten zijn: “het samen koken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt” of ”een chip in het incontinentiemateriaal zodat cliënten op het goede moment verschoond worden”. Op het gebied van eHealth worden “het verder ontwikkelen van leefcirkels, waarin bewoners vrijer kunnen voortbewegen” of “het gebruik van sensoren in kleding” genoemd. Alle opgehaalde inspirerende voorbeelden zijn verzameld in een database. Door deze voorbeelden op te halen, kan men leren van elkaar en wederzijds ideeën opdoen. De voorbeelden kunnen zorginkopers helpen om zorgaanbieders, met wederzijds goedvinden, met elkaar in contact te brengen om kennis te delen.

Een uitgebreid nieuwsbericht en de link om   het eindrapport te downloaden zijn te vinden op de website van ZN. Ook de reguliere media hebben aandacht gegeven aan de uitkomsten van het rapport, zoals is terug te lezen in De Telegraaf en het AD.

 

      
Lisanne Puijk                           Malou van Bentum

Reageer op dit bericht

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.