035 629 5963

Inhouse workshop: een workshop cliëntenreis op maat voor uw organisatie

De ‘cliënt centraal’ en ‘terug naar de bedoeling’ zijn veel gebruikte kreten binnen de zorgsector. Om de cliënt écht centraal te stellen heeft Arteria een methodiek ontwikkeld om een cliëntenreis inzichtelijk te maken.

Wilt u graag een cliëntenreis opstellen, maar weet u niet waar te beginnen? Tijdens de inhouse workshop maken we in uw organisatie of netwerk een start met de cliëntenreis. Het opstellen van een cliëntenreis kan meerdere doelen dienen en voor vrijwel alle ziektebeelden opgesteld worden. In een voorgesprek bespreken we actuele vraagstukken in uw organisatie/netwerk en bepalen we het belangrijkste doel van de workshop. Tijdens de workshop bespreken we de stappen om een cliëntenreis op te stellen, bepalen we de doelgroep en de belangrijkste fasen in het ziekteproces waarover we ervaringen willen ophalen en maken we gezamenlijk een start met het plan van aanpak om de cliëntenreis te beschrijven. Deze workshop is bedoeld om als organisatie of netwerk een eerste stap te zetten in het opstellen van de cliëntenreis.

De methodiek is toe te passen bij verschillende ziektebeelden en voor verschillende doeleinden te gebruiken:

  • Als inhoudelijke input om het zorgproces te verbeteren;
  • Om gericht cliëntenervaringen op te halen;
  • Voor reflectie in teams op het huidige zorgproces;
  • Als basis voor een jaarplan van een organisatie of een meerjarenplan van een netwerk;
  • Om bespreekpunten op te halen bij het verkennen van samenwerkingsmogelijkheden van organisaties.

Doelgroep: maximaal 5 – 10 medewerkers van uw organisatie of netwerk. Bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerker, verschillende zorg- en welzijn professionals, ketenregisseur / netwerk coördinator, managementteam

Meer lezen over dit onderwerp? Klik hier.

Meer informatie over de mogelijkheden, kosten of direct aanmelden? Neem contact op met Malou van Bentum of Lisanne Puijk.

Datum:In overleg Tijd:1 dagdeel Locatie:In overleg

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.