035 629 5963

Congres Accountable Care in co-productie met IBO

Dit najaar organiseert Arteria Consulting samen met IBO Business School het Zorgevent 2017 met als thema: Accountable Care, de oplossing voor onze gezondheidszorg?

Accountable care is een in de VS bewezen zorgmodel dat is gebaseerd op een combinatie van zorgverlening en betaling, waarbij de regie bij de zorgprofessional ligt. Doelstelling van ‘Accountable Care’ is het reduceren van de gezondheidszorgkosten, door het stimuleren van zorgprofessionals, zorgorganisaties, patiënten en zorgnetwerken om de kwaliteit van zorg te verbeteren en door processen efficiënter in te richten middels intensieve samenwerking binnen afgebakende patiëntenpopulaties. Een evenzo belangrijke factor is het terugbrengen van plezier in het werk bij de professional.

Gaat Accountable Care in Nederland ook de oplossing zijn voor de problemen waar we in ons zorgsysteem tegenaan lopen? Tijdens het zorgevent 2017 gaan we nader in op het accountable care model en de bijbehorende doelen. We bespreken de werking en best practices in de Verenigde Staten en enkele succesvolle projecten in Nederland. Daarnaast belichten we het begrip eigenaarschap, spanningsvelden tussen stakeholders en bespreken we het begrip meetbaarheid.

De sprekers zijn o.a.:

  • Marc Bruijnzeels, directeur van het Jan van Es Instituut, gaat in op de vraag ‘Accountable Care: De oplossing voor onze gezondheidszorg?!
  • Patrick Charmel, President en Chief Executive Officer van het Griffin Hospital, deelt zijn ervaringen over zijn succesvolle Accountable Care programma’s in de Verenigde Staten
  • Mieke Moor, organisatiefilosoof bij Twijnstra Gudde behandelt de vraag ‘Accountability: wat is dat eigenlijk?’

Dagvoorzitter is Cor Calis, Partner bij Arteria Consulting en toezichthouder. We sluiten de avond af met Jan van Baardewijk, directeur Zorgteamtrainer.

Kosten:
€ 125,- (vrij van btw)
€ 95,- (vrij van btw) voor relaties Arteria Consulting en alumni IBO Business

Lees hier meer over Accountable Care

Datum:16 november 2017 Tijd:15.00 - 20.00 uur Locatie:Heiligenbergerweg 5 - Leusden

Aanmelden bijeenkomst

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst.
Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.