035 629 5963
Wim BaakGeassocieerd adviseur

Wim Baak (1959) studeerde aan de HTS Alkmaar af als bedrijfskundige. Aanvullend heeft Wim o.a. PRINCE2 (NIMO-PMI) en Lean Six Sigma Greenbelt gevolgd. Wim heeft ruime projectervaring binnen en buiten de zorg. Implementeren van ERP systemen zoals Caress i.c.m. een nieuw HR en financieel systemen bij Icare en Thuiszorg Amsterdam, als ook als implementatiemanager bij de GGZ-Centraal voor de uitrol van een nieuwe infrastructuur en adviesopdracht bij Vektis.

“Een organisatie draait om mensen en processen. De rode draad in mijn carrière is die twee factoren met elkaar verbinden. Mensen maken deel uit van een proces en processen hebben invloed op mensen. Samen bepalen zij de werking van de organisatie. Het is belangrijk dat iedereen die deel uitmaakt van die organisatie, zich daarvan bewust is. In mijn project over informatievoorziening is het denken in processen een cruciaal onderdeel. De organisatie krijgt inzicht in, overzicht over en grip op de processen. De technologie is niet leidend, maar ondersteunend.

De zorg is misschien wel dé sector waar de combinatie van mensen en processen het zwaarst weegt en verbinding zo belangrijk is. Maatschappelijke relevantie en verbinding is één van de belangrijkste drijfveren die mij verbindt met Arteria. Het is mijn inzet en streven om juist de verbinding in de organisatie tussen de domeinen “Business en IT” in de uitvoering van de processen tot stand te brengen. Het implementeren van een effectieve en efficiënte organisatie en een passende informatievoorziening is een kunst.”

Publicaties en blogs

Mijn collega’s

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.