035 629 5963
Sipke DijkstraGeassocieerd adviseur

Sipke Dijkstra (1956) is opgeleid tot registeraccountant. Inmiddels is hij alweer ruim 25 jaar werkzaam in de zorg als financieel en algemeen manager. Hij voerde onder andere adviesopdrachten uit gericht op verbetering van de bedrijfsvoering en due diligence onderzoeken bij fusies. Verder houdt hij zich bezig met de aandachtsgebieden kwaliteit en veiligheid van zorg. Sipke heeft ruime ervaring in de takken algemene ziekenhuizen en universitair medische centra.

“De gezondheidszorg zal altijd in beweging zijn, en soms zelfs onrustig. Duidelijkheid en rust brengen in onoverzichtelijke situaties is de kwaliteit waar ik op vaar. De beste oplossingen worden vaak vanuit teamwork bereikt, dus vanuit mijn rol als adviseur of interim manager ben ik altijd op zoek naar verbinding. Het belang van de organisatie én dat van haar medewerkers in het oog te houden is altijd het uitgangspunt, en tegelijkertijd vaak ook een enorme uitdaging. Veel problemen of vraagstukken kunnen beter worden opgepakt vanuit een ontwikkelbenadering, dan vanuit een blauwdrukoplossing.

Het proces is belangrijk maar er moeten wel resultaten worden bereikt. Het belang van de medewerkers is van even grote importantie als dat van de organisatie: resultaten worden alleen mét mensen bereikt.

Samen met het team van adviseurs van Arteria ben ik altijd op zoek naar hoe we een effectieve, mensgerichte bijdrage kunnen leveren aan de bedrijfsvoering in de zorg.”

Publicaties en blogs

Pgb: Jungle of uitkomst? (feb ’18)

Cliënt aan het woord De afgelopen jaren is het persoonsgebonden budget (oftewel het pgb, een budget waarmee door de cliënt zelf zorg kan worden ingekocht) regelmatig negatief in het nieuws [...]

Mijn collega’s

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.