035 629 5963
Ruben de GraafAdviseur

  Ruben de Graaf (1985) studeerde Bedrijfskunde met als master Change Management in Groningen. Als business intelligence consultant binnen ziekenhuis Isala (Zwolle) deed hij ervaring op rondom resultaatsturingen (KPI’s) en kwaliteitsindicatoren. Als projectleider heeft hij in dit ziekenhuis zijn lean six sigma Black belt kennis kunnen toepassen en was hij projectleider bij de implementatie van het nieuwe epd (HiX) van ChipSoft.

  “De afgelopen jaren heb ik als projectleider veel ervaring op gedaan binnen de ziekenhuiswereld. Adviesopdrachten en projecten varieerden van het verbeteren van doorlooptijden op de SEH, zorgverplaatsing tussen locaties, verbeteren van productiviteit op een verpleegafdeling, optimaliseren van inkoop- en facturatieproces tot het harmoniseren van werkprocessen en IT systemen. Ik vind het belangrijk om de aanwezige kennis in een organisatie optimaal in te zetten binnen een opdracht of project. Samen met de interne specialisten werk ik ernaar toe om het project tot een succes te maken én het succes te vieren.

  Binnen een IT project kom ik het beste tot mijn recht als verbindende schakel tussen techniek en business. Een IT oplossing kan nog zo goed zijn, als hij niet aansluit bij of begrepen wordt door het veld werkt hij niet. Het is de kunst om de technische oplossing in begrijpelijke taal uit te leggen.”

  “Tijdens mijn periode als lean adviseur heb ik ontdekt dat er binnen de zorg nog voldoende potentie zit om tot een efficiëntere bedrijfsvoering te komen. Door een data analyse of het werkproces visueel te maken kan heel eenvoudig de verspilling vastgesteld en aangepakt worden.”

  Inmiddels heeft Ruben veel ervaring opgedaan bij het begeleiden van zorgorganisaties die een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) willen gaan gebruiken. Hij is bekend met de toepassing van het MedMij afsprakenstelsel en kent de uitdagingen rondom de implementatie. Hij is in staat om de brug te slaan tussen de techniek van het afsprakenstelsel en de impact op de zorgverlener en de patiënt.

  Publicaties en blogs

  Inkoopvergelijking 2021

  Ook dit jaar hebben de zorgverzekeraars op 1 april weer de contouren van het inkoopbeleid gepubliceerd. Wij verzorgen, net als ieder jaar, een compacte vergelijking met daarin alle beleidsstukken [...]

  Mijn collega’s

  Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.