035 629 5963
René van DuurenSenior adviseur

  René van Duuren (1954) is zijn hele werkzame leven actief in de zorg. Achtereenvolgens heeft hij bestuurlijke functies, beleid adviserende functies en wetenschappelijk onderzoek met elkaar gecombineerd. Daardoor heeft hij ervaring opgedaan bij diverse organisaties: zorgverzekeraars, zorgaanbieders, ziekenhuisapotheken en brancheorganisaties. Vanuit dit perspectief is hij in staat complexe problemen te overzien en te analyseren. Door het benutten van deze ervaringen kan hij zorg gerelateerde opgaven snel en effectief oplossen en deze omzetten in uitkomstgerichte adviezen.  

  “De gezondheidszorg verandert met de dag en de problemen zijn dikwijls divers. Deze veranderingen stimuleren mij om routes te verkennen, die organisaties helpen bij het ontwikkelen van een toekomstgerichte strategische visie. Belangrijke thema’s die zich daarbij in mijn adviespraktijk aftekenen zijn: waarde gedreven zorg (Value Based Health Care), de problematiek van de bekostiging van dure geneesmiddelen en het oplossen van managementvraagstukken. Soms is de vraag van opdrachtgevers gericht op ‘meedenken’, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van scenarioanalyses. Daarnaast word ik ingeschakeld als programmamanager, veelal met de doelstelling om complexe opdrachten voor organisaties tijdelijk over te nemen, het initiatief te nemen deze op te lossen en duurzame verhoudingen te introduceren.”

  “Daarbij streef ik altijd naar het leggen van nieuwe relaties tussen de in de organisaties werkzame personen en de voor hen relevante actoren in de omgeving. Samenwerking is immers de sleutel voor succes.”

  “Als kleine adviesorganisatie biedt Arteria een gebalanceerd samenspel aan kennis en kunde, ervaring en daadkracht. Door bij het aanvaarden van adviesopdrachten te kiezen voor een op elkaar afgestemd team is het mogelijk voor de klant op maat gesneden oplossingen te bieden. Dat is ook mijn voornaamste drijfveer om bij Arteria te werken. Met elkaar door de inzet van specifieke kennis en ervaring tot nieuwe inzichten te komen, waardoor we de klant optimaal van dienst kunnen zijn.”

  Publicaties en Blogs

  Mijn collega’s

  Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.