035 629 5963
Leonard van den PolGeassocieerd adviseur

Leonard van den Pol (1960) studeerde verpleegkunde (HBO-V Ede) en volgde de MBA opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij deed zijn werkervaringen op in het ziekenhuis en de ouderenzorg. Zo was Leonard manager zorg en bedrijfsvoering in Ziekenhuis Rivierenland, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Medisch Spectrum Twente en het St Antonius Ziekenhuis. Dit in eenheden met uitlopende specialismen zoals neurologie, psychiatrie, OK, Patiëntenlogistiek, ziekenhuis apotheek en IC. Sinds 2014 is Leonard werkzaam als zelfstandig adviseur, teamcoach en interim manager (o.a. als manager behandeldienst).

“Ik werk graag in teams met behandelaren, verpleegkundigen en artsen in zowel ziekenhuizen, de psychiatrie en ouderen zorg (VVT). Waar mogelijk betrek ik interne adviseurs bij het in kaart brengen en oplossen van de problematiek: werken in de zorg is sámenwerken. Stap voor stap toewerken naar de oplossing, waarbij het verbeteren van de patiëntenzorg centraal staat.

Door observatie van de groep en haar individuen en door met aandacht te luisteren vertaal ik lastige onderwerpen naar begrijpelijke materie. Ik breng rust en enthousiasme in de groep en krijg hierdoor vastzittende onderwerpen in beweging. Het geeft veel voldoening wanneer je teams ‘ontdooien’ en sceptici het verleden laten rusten en weer werken aan een nieuwe, gezamenlijke toekomst.

Bij Arteria Consulting vind ik de passie voor samenwerken in en tussen zorgorganisaties. De veelzijdige kennis en ervaring bij Arteria Consulting maakt dat lastige gespecialiseerde vraagstukken tot een goed einde gebracht worden.”

Publicaties en blogs

MedMij gaat live! (nov ’18)

Het MedMij programma gaat de komende tijd samen met het proof-of-concept initiatief PROVES bij drie regionale initiatieven een gecontroleerde livegang van gegevensuitwisseling tussen Xis’sen en [...]

Mijn collega’s

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.