035 629 5963
Kareshma LopezAdviseur

Kareshma López (1994) heeft haar bachelor in Gezondheidswetenschappen gedaan aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, gevolgd door twee masters in Health Care Management en Health Economics. Ze is twee jaar werkzaam geweest als onderzoeker voor de Kwaliteitsadviseurs in het Erasmus Medisch Centrum. Hier heeft ze gewerkt  aan het  ontwikkelen en implementeren van toetsingsprocessen om de voorbehouden en risicovolle handelingen van verpleegkundigen bij te houden. Daarnaast heeft ze zich bezig gehouden met het signaleren van hiaten binnen het Kwaliteitsmanagementsysteem (KMS). Kareshma werkt sinds maart 2019 als adviseur bij Arteria.

“Natuurlijk is al het handelen in de zorg er uiteindelijk op gericht om uitstekende zorg voor de patiënt te leveren. Maar ook, en juist, de zorgmedewerkers moeten vooropstaan in dat handelen. Er wordt zo enorm veel van de zorgmedewerkers geëist, iedere dag opnieuw. Ons zorgsysteem moet er op ingericht zijn dat zij goed gefaciliteerd worden, opdat zij de kwaliteit van zorg kunnen blijven leveren aan al die mensen die het nodig hebben.”

“In ieder verbeterproces moeten zorgmedewerkers worden meegenomen. Dit verbetert niet alleen de kwaliteit, maar ook de efficiëntie. Wat mij drijft als adviseur is het continu kritisch en georganiseerd zoeken naar verbeterpunten. Daarbij bewandel ik desnoods wegen, die er eigenlijk nog niet zijn.”

Publicaties en blogs

Inkoopvergelijking 2021

Ook dit jaar hebben de zorgverzekeraars op 1 april weer de contouren van het inkoopbeleid gepubliceerd. Wij verzorgen, net als ieder jaar, een compacte vergelijking met daarin alle beleidsstukken [...]

Mijn collega’s

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.