035 629 5963
Jan Jaap SavelkoulsAdviseur

  Jan Jaap Savelkouls (1975) studeerde Business Management, met afstudeerrichting Marketing Management in Utrecht. Hij startte zijn carrière als rayonmanager in de farmaceutische industrie op het gebied van diabetes zorg. Na 15 jaar diverse rollen in deze sector te hebben vervuld bij zowel spécialité als generieke fabrikanten, heeft hij de overstap gemaakt naar  Arteria Consulting om alle vergaarde kennis in te kunnen zetten voor het zorgvraagstuk waar wij als maatschappij voor staan. Jan Jaap kent het dossier inkoop (dure) geneesmiddelen vanuit de zorgverzekeraar als vanuit het ziekenhuis en is op de hoogte van de trends en ontwikkelingen op het gebied van oncologische zorg in Nederland.

  “Door de verschillende functies in de farmaceutische industrie heb ik een brede inhoudelijke kennis van de Nederlandse gezondheidszorg, met name op het gebied van Medisch Specialistische zorg (MSZ). Ik heb ruime ervaring opgedaan in de volgende indicatiegebieden: diabetes, oogheelkunde, transplantatie, urologie en oncologie. In de 15 jaar dat ik in de ziekenhuizen in Nederland rondliep, heb ik kennis opgebouwd in ziekenhuisfinanciën en inkoopprocessen geneesmiddelen van ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Daarnaast was mijn taak de ontwikkelingen op het gebied van concentratie van de oncologische zorg en de vorming van Comprehensive Cancer Networks in Nederland te vertalen naar strategische doelen en activiteiten.”

  “Binnen Arteria houd ik mij naast het geneesmiddelendossier voornamelijk bezig met de curatieve zorg op het gebied van strategiebepaling en innovatie. Als adviseur zet ik mijn kennis en netwerk in om enerzijds oplossingen voor efficiëntere inkoop van geneesmiddelen te signaleren en mede vorm te geven, en anderzijds de stakeholders van deze bijelkaar te brengen om hetzelfde doel te realiseren: de zorg bereikbaar en betaalbaar maken en houden voor iedereen!”

  Publicaties en blogs

  BDO neemt Arteria Consulting over

  Arteria Consulting en BDO hebben een overnameakkoord bereikt. Door deze overname versterken beide labels de marktpositie in de zorg en kan Arteria haar klanten een nog breder pallet aan diensten [...]

  Mijn collega’s

  Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.