035 629 5963
Gitta GroenenboomAdviseur

  Gitta Groenenboom (1985) studeerde gezondheidswetenschappen in Amsterdam en Rotterdam waar zij zich verdiepte in de onderwerpen preventie, volksgezondheid en zorgmanagement. Daarna ging ze aan het werk bij ZorgDomein, waar zij in de eerste jaren als accountmanager te maken had met vraagstukken gerelateerd aan informatiesystemen. Het verbeteren van de samenwerking tussen de 1e lijn en vervolgzorg stond daarbij centraal. Uiteindelijk stuurde zij een team aan van projectmanagers en volgde zij een managementopleiding bij Nyenrode.

  “Het zorgaanbod waaruit de patiënt een keuze kan maken is ruim in Nederland. Veel zorginstellingen bieden soortgelijke behandelingen aan, waarbij wachttijden en kwaliteit verschillen. Hier heb je als patiënt, maar soms ook als zorgverlener, weinig inzicht in. Dat kan een stuk transparanter. Daarnaast is de zorg nu ingericht op ziekte in plaats van op gezondheid en preventie. Daar kunnen stappen in gemaakt worden, bijvoorbeeld door de financiering te herzien. Ook zie ik uitdagingen op het gebied van informatie-uitwisseling. Iedereen lijkt op zijn eigen manier te registreren waardoor informatie moeilijk uitwisselbaar is en daarmee nauwelijks herbruikbaar. De patiënt is hier uiteindelijk de dupe van, omdat zorgverleners niet altijd goed op de hoogte zijn, wat ten koste gaat van het leveren van goede zorg.”

  “Samenwerken met collega’s en externe partners is een voorwaarde om plezier te hebben in mijn werk. Graag zet ik woorden snel om in actie om resultaten te boeken. Mijn aanpak daarbij is gestructureerd waarbij ik vraagstukken op analytische wijze benader. Daarbij weet ik de juiste stakeholders op het juiste moment aan te haken.”

  Publicaties en blogs

  Mijn collega’s

  Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.