035 629 5963
Carlos Villa BaarsAdviseur

Carlos Villa Baars (1992) studeerde Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Na drie jaar werkzaam te zijn geweest in particuliere praktijken, een eigen praktijk en zorghuizen besloot hij Psychologie te gaan studeren aan de Vrije Universiteit met als master Bedrijfskunde Management Consulting. Hij studeerde af op efficiënt werken met het oog op het houden van een werk-leven balans. Als arbeids- en organisatiepsycholoog en management consulting student deed Carlos ervaring op in zowel de menselijke als de organisatorische kant van bedrijfsvoering.

“Om een succesvolle organisatiestrategie te implementeren moet vooral de menselijke kant niet over het hoofd gezien worden. Draagvlak, missie/visie begrip en communicatie vanuit alle lagen van de organisatie zijn essentieel. Daarnaast moet binnen de gezondheidszorg voor mij alles om de cliënt draaien. Bij elke stap die ik organisatorisch zet, denk ik aan de gevolgen voor de cliënt. Tijdens mijn werk als fysiotherapeut heb ik ondervonden dat de cliënt minder centraal is komen te staan als gevolg van de verhoogde administratiedruk. Huidige kennis van data en techniek biedt ons de kans om efficiëntere EPD’s te maken, wat de werkdruk aanzienlijk kan verminderen. Hierin staat de vraag centraal of er alternatieve mogelijkheden zijn voor dossiervorming, gegevensuitwisseling en communicatie naar en met de patiënt. Ik ga graag de uitdaging aan om hierin een verbeteringsslag te realiseren.

In de rol van coach laat ik de ander graag het beste uit zichzelf halen. Vaak zijn kennis en capaciteiten al aanwezig en is een slimme vraag of spiegel voldoende om verder te komen. Naast de coachende rol voel ik mij thuis in een expertrol, waarin ik graag diep in de details duik om te onderzoeken waar knelpunten liggen.

Ik houd mij continu bezig met de vraag: “hoe kan ik iets implementeren wat een positieve impact heeft op het overgrote gedeelte van de Nederlanders die te maken hebben of krijgen met zorg?” Deze ambitieuze drive herken ik bij al mijn Arteria collega’s!

Publicaties en blogs

Mijn collega’s

Vul uw zoekopdracht in en druk op Enter.